VACANTE SPANIA| VACANTE IEFTINE SPANIA
charter avion Spania 2014 charter avion Spania 2014
vacante Spania
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Palma de Mallorca, Spania

Ce trebuie neaparat sa vezi in Palma (capitala insulei Mallorca): catedrala gotica La Seu, Palatul regal Almudaina, bulevardul central de promenada, Piata de peste, Piata Spaniei, Castell de Bellver si Aqualand.

Catedrala La Seu – una dintre vedetele Palmei, este fara indoiala, La Seu, o catedrala impunatoare construita pe ruinele unei vechi moschei. Desi constructia ei a inceput inca din 1229, finalizarea ambitiosului proiect s-a incheiat abia in 1601.

Tarif de intrare: 6 euro/ persoana. Presa de turism nu are acces gratuit cu legitimatie.
catedrala gotica La Seu din Palma de Mallorca, Spania

catedrala gotica La Seu din Palma de Mallorca, Spania

catedrala gotica La Seu din Palma de Mallorca, Spania

catedrala gotica La Seu din Palma de Mallorca, Spania

catedrala gotica La Seu din Palma de Mallorca, Spania

Celebrul arhitect Antoni Gaudi si-a pus de asemenea amprenta unica asupra catedralei, in 1901, cand a participat la lucrarile de restaurare. Parc de la Mar (Parcul Marii) se afla in apropiere si poate fi admirat in intregime de la inaltimea catedralei.

Impozanta fatada si clopotnita acestei catedrale pot parea gotice, dar, de fapt, dateaza din sec. al XIX-lea. Din fericire au fost folosite proiectele originale din 1408 ale lui Charles Rouen, lucru care a permis pastrarea armoniei vizuale. Inaintea acestui edificiu gotic in 1298, pe acest loc s-au ridicat succesiv o moschee si o bazilica romana.

Paseste in interior si te vei gasi intr-un naos unic, inalt, spatiu vast despartit la jumatate de locul destinat corului, elaborat realizat Acesta da spre treptele ce duc jos, spre cripta. Aici, intr-o incapere joasa, boltita, dedesubtul altarului principal, se afla sarcofagul de marmura sculptat al Sfintei Eulalia fecioara, care a devenit martira fiind executata de romani in sec. al IV-lea si care a devenit Sfanta Ocrotitoare a Barcelonei.

De pe treptele ingropate, poti admira privelistea magnifica a inaltului tavan boltit sustinut de coloane canelate. Locul corului se numara printre bijuteriile de arta ale catedralei. Pe paravanul de marmura alba sunt reprezentate scene din viata Sfintei Eulalia (sculptate dupa proiectul lui Bartolome Ordonez), iar stranele sunt minunat sculptate in stil renascentist. Mai tarziu, acestea au fost decorate cu stemele regilor europeni.

Nu mai putin de 29 de capele laterale marginesc naosul si absida, aproape fiecare dintre ele avand o piesa de altar interesanta. Imediat la dreapta cum intri pe usile principale se afla marea Capella del Santissim Sagrament, al carei crucifix datand din sec. al XVI-lea se spune ca ar fi fost purtat la prora corabiei amiral a flotei lui Don Juan de Austria in batalia de la Lepanto (1571). In coltul opus, o capela laterala are o cristelnita imensa din marmura (1433) si o placa de comemorare ce prezinta botezul a sase indieni din Caraibi adusi de Cristofor Columb in 1493.

In spatele catedralei, in prima capela aflata la stanga se afla mormantul lui Ramon d'Escal conte de Barcelona, sculptat de Antoni Canetin 1409. Priveste cele doua sicrie surprinzator de modeste ce se afla langa peretele transeptului si care apartin lui Ramon Berenguer I (Conte de Barcelona) si al sotiei sale.


Palatul regal Almudaina
Palatul regal Almudaina Palma de Mallorca, Spania
Initial ridicat de arabi pentru a servi ca fort, in afara zidurilor orasului, Palatul Almudaina a fost marit si infrumusetat de catre James al II-lea, prin secolul al XIV-lea, pentru a-l folosi drept sediu al Curtii regale. Palatul Almudaina, aflat chiar langa Catedrala La Seu este imens, insa doar o mica parte din el este accesibila publicului, pentru ca aici este baza Comandamentul Militar al Insulelor Baleare. Chiar Regele Juan Carlos al Spaniei foloseste un corp al Palatului Almudaina ca resedinta oficiala in timpul vacantelor sale in Mallorca.Palatul regal Almudaina Palma de Mallorca, Spania


Castelul Bellver – Castell de Bellver este, de asemenea, construit pe ruinele unui vechi sit musulman. Acest lucru nu este iesit din comun intr-o zona aflata mult timp sub dominatie araba. Inauntru se afla un muzeu de arheologie in cadrul caruia sunt expuse sculpturi clasice, insa castelul ofera si o vedere de neuitat asupra golfului.


Aqualand – un parc acvatic complet echipat, pentru cei care isi doresc sa nu stea pe nisip, dar totusi sa se distreze. Intrarea este aproximativ 20 euro pentru adulti si 14 euro pentru copii.Shoping in Palma Shoping in Palma

Shoping in Palma

Shoping in Palma
de vazut: www.vacantespania.com
esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Jupiter
oferte litoral 2016 Bulgaria, oferte litoral 2016 Romania
Vezi aici unde mai poti gasi conditii mai bune de cazare ca in Mamaia - avem oferte de cazare in Eforie Nord
InfoTravelSpania
Rezervari: +40 745 151 424
Spania litoral

 

InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2014 All Right Reserved. "InfoTravelSpania" is a registered trademark
Contact portal turism InfoTravelSpania: 0723 286 309 VODAFONE | office@infotravelromania.ro