VACANTE SPANIA| VACANTE IEFTINE SPANIA
charter avion Spania 2014 charter avion Spania 2014
vacante Spania
vrem un like!blog INFOTRAVELROMANIATwitter InfoTravelRomaniaYouTube InfoTravelRomania
   
 

Stiri turism Spania

Maria Grapini in Spania

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini, a participat alături de Primul-ministru al României, domnul Victor Ponta, la o vizită de lucru la Madrid, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 21-23 iulie 2013.

Pe lângă agenda comună, ministrul Maria Grapini a participat la o serie de întâlniri oficiale cu dl. Carlos Espinosa, Înaltul Comisar pentru Marca Spania, cu dl. Luis Valero Artola, Secretarul General pentru Industrie şi IMM-uri şi cu dl. Taleb Rifai, Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Interesată în mod direct de revitalizarea industriei turismului şi de adoptarea unor politici eficiente de promovare a turismului românesc, Ministrul Delegat a dezbătut împreună cu dl. Carlos Espinosa mecanismele şi strategiile implementate de statul spaniol pentru atingerea unor directive similare.

Înaltul Comisar pentru Marca Spania are rolul de coordona şi integra politicile existente în prezent la nivelul celor 17 regiuni spaniole, pentru a promova Spania ca întreg. Potrivit acestuia, Marca Spania nu mai este însoţită de niciun slogan şi nici nu beneficiază de o grafică extrem de complexă. Decizia a venit ca urmare a unui studiu desfăşurat în circa 40 de ţări, din care a reieşit că niciuna dintre acestea nu mai recurge la promovarea printr-un slogan, deoarece acesta nu poate cuprinde întreaga diversitate turistică.

Marca Spania urmăreşte în mod special promovarea ţării în rândul investitorilor, prin evidenţierea capacităţii firmelor spaniole de a concura la nivel mondial.

Ministrul Maria Grapini a subliniat faptul că şi în România a existat o iniţiativă de introducere a unei mărci de ţară peste brandurile sectoriale şi urmează ca în viitor să se continue demersurile de promovare a turismului prin strategii coerente, integrate în programe eficiente, după modele europene care şi-au dovedit eficacitatea.

În ceea ce priveşte discuţiile cu privire la mediul de afaceri, ministrul roman a avut o întrevedere cu dl. Luis Valero Artola, Secretarul General pentru Industrie şi IMM-uri, care i-a prezentat proiectul de lege privind susţinerea întreprinzătorilor şi a procesului de internaţionalizare. Proiectul are ca obiectiv principal crearea unui cadru instituţional şi normativ modern şi flexibil, menit să faciliteze iniţierea şi dezvoltarea unei afaceri. Guvernul de la Madrid încearcă să găsească soluţii pentru impulsionarea spiritului întreprinzător ca pârghie majoră pentru crearea de noi locuri de muncă. În acest sens au fost prezentate măsurile de ordin fiscal avute în vedere, precum şi eliminarea obstacolelor administrative.

Demersurile rezonează cu iniţiativele Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, care a propus măsuri similare în contextul economic românesc.

În cadrul întâlnirii cu dl. Taleb Rifai, Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, şi cu echipa de lucru, au fost discutate o serie de probleme legate atât de turism in general cât şi de aspectele legislative ale acestui domeniu. Printre temele abordate se numara: regimul internaţional de clasificare a hotelurilor; cadrul de lucru unitar la nivel european; turismul montan; creşterea numărului de turişti prin simplificarea metodelor de obţinere a vizelor, precum şi posibilităţile de abordare a turismului în contextul acordării vizei Schengen.

Problematicile au fost prezentate la nivel general, urmând a se pune în practică planuri concrete de acţiune.

La finalul vizitei, în cadrul agendei comune, au avut loc întrevederi cu o serie de miniştri din Guvernul Comunităţii Madrid, cu Primari ai Comunităţii Madrid, cu Ministrul Regional pentru Asistenta Sociala şi cu Preşedintele Camerei de Comerţ. Nu în ultimul rând, au existat întâlniri cu membrii comunităţii române din Spania, în care s-a încercat identificarea problemelor cu care se confruntă aceştia în domeniile IMM, mediu de afaceri şi turism.

Sursa: ANT - Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism
Data publicarii: 24 iulie 2013


Anul trecut Spania a fost vizitata de 57,9 milioane de turisti, incheind astfel cel mai bun al treilea an din istorie, dupa cifrele inregistrate in 2006 si 2007, dupa cum reiese din datele provizorii anuntate miercuri de ministrul spaniol al industriei, energiei si turismului, Jose Manuel Soria.Acesta a precizat ca pentru acest an se estimeaza cresteri ale numarului de turisti in Spania, precum si a numarului de innoptari si ale cheltuielilor acestora.

Sursa: Capital [16 ianuarie 2013]


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Jupiter
oferte litoral 2016 Bulgaria, oferte litoral 2016 Romania
Vezi aici unde mai poti gasi conditii mai bune de cazare ca in Mamaia - avem oferte de cazare in Eforie Nord
InfoTravelSpania
Rezervari: +40 745 151 424
Spania litoral

 

 
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com

© 2014 All Right Reserved. "InfoTravelSpania" is a registered trademark
Contact portal turism InfoTravelSpania: 0723 286 309 VODAFONE | office@infotravelromania.ro